Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Jsme velmoc! Neziskovka do každé rodiny!

V jednom z předešlých článků jsem psal, že bych se nezúčastnil protiromské demonstrace a popsal své důvody. Na mých názorech se v tomto nic nezměnilo. Jedním z mnoha důvodů je fakt, že tyto demonstrace velice často vyhlašují neonacisté. Stejně tak tomu bude i v případě sobotního pochodu v Plzni…

Ani tohoto pochodu bych se nezúčastnil, nicméně je mi na něm sympatická jedna věc. Součástí pochodu je totiž protest proti organizaci Romea, kterou vyhlašovatelé správně označují jako rasistickou. Čili pokud by se jednalo čistě o protest proti podobným organizacím bez nějakého postranního úmyslu napadnout romskou ubytovnu či vtrhnout s násilnickými úmysly do jejich čtvrti, zúčastnil bych se rád.

Není pro mě překvapením, že asi měsíc zpět jsem na serveru Romea dostal ban. Ono už první příspěvek, který jsem kdy do diskuze napsal, mi byl smazán, přičemž neobsahoval žádné nekorektní sdělení. Jednalo se o jeden z mnoha tendenčních článků pana Kostlána, ve kterých obviňuje majoritní společnost ze všeho zlého a má reakce byla tvrzení, že si lidí, jako je pan Kostlán, nevážím. Nic víc, nic míň. Poté mi dlouho žádný příspěvek zmazán nebyl, byť je mi jasné, že jsem redakci musel ležet v žaludku. Mezitím jsem měl možnost vypozorovat, že pokud do diskuze vyloženě vulgárně přispívá Rom, je mu smazán konkrétní příspěvek a za chvíli ho (vulgárního Roma) máme zas s jiným vulgárním příspěvkem. Nevím, zda v historii romea.cz někdy nějaký Rom dostal ban (snad možná jen takový, který stál na straně majority).  Nakonec to redakce přece jen nevydržela a byla mi zakázána možnost přispívat na základě toho, že jsem nezletilé pachatele loupežných přepadení seniorů nazval verbeží (tak mi to tedy bylo zdůvdněno panem Ryšavým). Opravdu jsem žádné tvrdší slovo nepoužil, nicméně problém byl samozřejmě ten, že se jednalo o násilníky romské (zde se již nejedná o násilí nýbrž o multikulturní obohacení). Naproti tomu pan Kostlán píše články, ve kterých politiky nazývá idioty, což už samozřejmě nekorektní není…

No ale tyhle věci samozřejmě nemají žádný vliv na fakt, že organizace jako je Romea (a zdaleka nejen ona) jsou ve své podstatě k ničemu a jejich práce je veskrze symbolického charakteru. Není výjimkou, že člen jedné takové organizace je členem dalších stejně přínosných. Tyto organizace pak o sobě navzájem píší oslavné články, vzájemně si děkují , podporují se a kritizují vládu a majoritní společnost, která je živí. Mnohokrát jsem viděl v diskuzi odkaz na to, kolik peněz spolkne Romea, ale v tomto se musím této organizace “zastat”. Je to kapka v moři. Podívejte se, kolik spolkne Agentura pro sociální začleňování a kolik například Slovo 21 (zde číslovka 21 zřejmě znamená roční rozpočet...v milionech). A vidíte někde nějaký efekt? Na následujících řádcích uvedu počet neziskových organizací v ČR od roku 1990-2010.

1990 – 3879

1995 – 31067

2000 – 43876

2005 – 62019

2010 – 80075

V ČR máme 4x více neziskových organizací než na Slovensku, kde mají polovinu obyvatel.  Máme dvojnásobný počet neziskových organizací oproti Maďarsku, které má srovnatelný počet obyvatel. Máme přibližně stejně neziskových organizací jako Polsko (které jsme však mírně překonali), které má téměř 4x více obyvatel.  Samozřejmě, že zdaleka ne každá nezisková organizace je podporována státem. I tak se ale nemohu zbavit dojmu, že něco je špatně. Jestli se někdy bude pořádat pochod proti podpoře neziskovek státem, pak s mou účastí můžete počítat!

Autor: Peter Szendy | čtvrtek 27.2.2014 14:31 | karma článku: 22,90 | přečteno: 960x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1030x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik