Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nevolitelnost v koncentrované podobě

Vzhledem k obsahu tohoto článku je nutné úvodem sdělit, že nejsem příznivcem Václava Havla a už vůbec ne tím, koho dnes někteří nazývají pravdoláskařem.  Ostatně pokud by si někdo přečetl všechny mé články, pak musí dojít ke stejnému závěru. Václav Havel pro mě nebyl spasitelem ale ani démonem.

Před pár dny jsem prostřednictvím odkazu jednoho z mých přátel narazil na internetu na článek zabývající se kopáním do Havla. Takových článků jsou spousty, ale tenhle přeci jen vybočoval svou jízlivostí a vyloženě bodavou rétorikou, která zcela převážila samotný obsah, protože kromě nadávek a pomluv se čtenář nedozvěděl žádnou novou informaci. Podíval jsem se tedy na zdroj a ejhle…těch protihavlovských článků je tady víc. A i ostatní články jsou založené spíše na kopání do druhých než na snaze objektivně informovat. Ta stránka se jmenuje “Bez politické korektnosti” a odkazuje na další spřízněné stránky podobného…ehm…spíše identického charakteru a moc bych se nedivil, kdyby za nimi stála stejná osoba. Já sám fandím všem projektům, kde lidé zveřejňují informace “bez politické korektnosti” tak, jak jsou, jak se udály a nikoho nešetří. A očekával bych, že kromě absence politické korektnosti se bude vyznačovat i absencí tvrdé cenzury. Bohužel…zde je situace diametrálně odlišná od mých představ. Už samotný fakt, že v komentářích najdete pouze souhlasné názory (včetně příspěvku, že Havlova rodina kolaborovala s nacisty) dává tušit, že něco není v porádku…

Zajímavé je, že majitel profilu sám cenzuru kritizuje a říká, že jsme se v této oblasti dostali na úroveň let 60. – 70..Vzhledem k nechutnosti plivání na Havla jsem napsal příspěvek, ve kterém jsem uvedl, že styl psaní mi silně připomíná některou z tragických postav – Václava Klause a Petra Hájka, kteří se na kopání do Havla specializují a přidal otazku, kde byli ti dnešní hrdinové v době za Havlova života, kdy měli možnost ho nejen kritizovat, ale jít s ním do konfrontace či mu alespoň dát možnost vyjádřit se, pokud by o to vůbec stál.  Překvapuje mě, že tehdá byli havlokopáči potichu a nikdo z nich se neozval. No řeknu vám, že tak rychle jsem ban ještě nikdy nedostal. Přestože článek sám nazývá Havlovy příznovce “duševně vyšinutými jedinci” a pod ním je spousta horších pojmenování včetně slovně vyjádřené touhy tyto lidi věšet, byl smazán příspěvek pouze můj (tedy zřejmě i příspěvky od ostatních kriticky se vyjadřujících, které mé oko však již nemělo možnost zhlédnout), kdežto útoky na Havla zůstaly. A nejen to, po jediném příspěvku, jak jsem již řekl, mi bylo zablokováno přispívání, což se vám teda nestane ani na bájném serveru romea.cz, kde jsou sice nepohodlné osoby také blokovány, ale většinou ne hned po prvním příspěvku a troufám si tvrdit, že za podobné příspěvky se neblokuje ani tam. O svou zkušenost jsem se podělil s kamarádem, který pod jeden článek, který zrovna kritizoval cenzuru napsal něco jako “No vy zrovna máte co mluvit, mažete nesouhlasné příspěvky aniž by obsahovaly nějaké vulgarity, jen proto, že se vám nehodí do krámu. Na co si hrajete?”…No a byl také ihned zablokován. Můžete to zkusit taky, jsem si jist, že dopadnete stejně, leda, že by si autor přečetl tento článek a pak se naschvál zachoval jinak.

Proč o tom píšu? Na FB jsou miliony různých stránek a profilů, může si je založit kdo chce a moderovat diskuzi podle svého uvážení, jedná se vlastně o prkotinu, když autor někomu zablokuje přístup. Jenže jsem zjistil, že za touto stránkou stojí jakýsi Radek Velička (Konzervativní strana) a co je nejhorší – je to politicky angažováný člověk. Původně jsem měl tušení, že se jedná o nějakého kandidáta SSO,  neboť mají ideově stejný základ, nicméně tento fenomén se s nimi neshodne tak nějak personálně, neboť podle něj jsou Svobodní banda zaprodanců. Čili člověk, podle kterého jsou blbci nejen havlisté, ale vlastně všichni, jen on je ten fajn férový týpek. Přečetl jsem si hned několik jeho článků a vyjádření a říkám si, toto je morálně naprosto nejhorší kandidát, jakého si lze představit a takový Ransdorf je podle něho sympaťák. Dovedete si představit, jak by to vypadalo, kdyby takovýto jízlivý člověk se silnou tendencí cenzurovat jakýkoliv nesouhlasný názor a zbavovat se nepohodlných, dostal případně politickou funkci?

Pro mě jste, pane Velička, zbabělec, pokrytec  a ubožák.  A na rozdíl od vás bych vám toto řekl klidně i do očí.

www.facebook.com/bezpolitickekorektnosti

Autor: Peter Szendy | neděle 5.10.2014 12:15 | karma článku: 10,56 | přečteno: 669x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1030x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Trumpova potenciální viceprezidentka zastřelila fenu. Byla nevychovaná, napsala

27. dubna 2024  21:46

Guvernérka Jižní Dakoty Kristi Noemová, kterou by si exprezident a předpokládaný republikánský...

Rusko útočilo na zařízení, která zajišťují dodávky plynu do EU, řekl Zelenskyj

27. dubna 2024  20:14,  aktualizováno  20:33

Sledujeme online Sobotní vzdušný útok ruských sil na energetickou infrastrukturu Ukrajiny cílil na plynárenská...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  20:04

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Povolení stavby do měsíce a online. Úředníci v obavách, mezi stavaři skepse

27. dubna 2024

Premium Místo obíhání stavebních úřadů a shánění razítek k povolení stavby nebo rekonstrukce bude lidem...

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik