Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Horší než ohnivá voda...

Poslední dobou má Amerika zase problémy s černochy. Je třeba si uvědomit, že při řešení každého problému je nutné pracovat s fakty. Nekoukat na politickou korektnost a jiné zkreslující faktory, protože ty jakémukoliv řešení pouze brání.  Pokud svou analýzu postavíme na tom, že to, co se nám nehodí, budeme ignorovat a budeme za každou cenu hledat jinou  “společensky přijatelnější“  cestu, po čase zjistíme, že nám žádná jiná cesta už nezbývá.  Možná to některé překvapí, ale černoši nejsou na území USA nejproblematičtější menšinou. Tou jsou s poměrně velkým náskokem Indiáni. Tito Indiáni rozhodně nemají s idylickou představou ve stylu Karla Maye nic společného. Dnešní typický Indián je bohužel alkoholik na dávkách. Kde nastala chyba? Tak v prvé řadě samozřejmě kolonizací Ameriky a zabrání indiánské půdy. S tím už nikdo nic nenadělá a návrat do původního stavu či stavu blízkého není reálné. Zde bychom si měli ale uvědomit fakt, že Indiáni v té době nebyli mírumilovní správňáci, pro které jejich vlastní čest byla nejvyšší hodnotou. Jednotlivé kmeny se vraždily mezi sebou, kradly si majetek a přeživší pak obětovávali Bohům. Dvě věci jim však nelze upřít. Jednak žili v souladu s přírodou a jednak byli schopni žít samostatně bez podpory zvenčí. A to dnes neumí…

Pod články o problémech ve Fergusonu jsem narazil na diskutéry, kteří mají hodně zkreslenou představu o tom, co jsou indiánské rezervace. Jsou to v jejich očích jakési skoro koncentrační tábory, kde byli Indiáni nahnáni a kde je drží pod zámkem, aby nebyli na očích. Skutečnost je spíše opačná. Indiánská rezervace je místem, kde neplatí americké zákony, ale Indiáni si vládnou sami, každý Indián si může vybrat, zda v ní chce žít a má právo na sebeurčení. Obyvatelé rezervací neplatí daně, naopak jsou státem dotováni. Situace v rezervacích je však tragická. Vysoká kriminalita (trestné činy podléhají místní justici s výjimkou závažných trestných činů vraždy a znásilnění), chudoba, alkohol, drogy… Ženy mají 10x větší pravděpodobnost, že budou zavražděny a  4x větši pravděpodobnost, že budou znásilněny. Až 80% Indiánů je závislých na alkoholu. Jak je možné, že tito lidé jsou na tom tak špatně? Pseudohumanista by řekl, že za to může sociální vyloučení. Není tomu tak. Ve světě existují různé skupiny sociálně vyloučených, kteří normálně fungují a tvoří spokojenou společnost. Ať už jsou to izolované skupiny Budhistů, mongolští pastevci anebo ať nechodíme daleko z Ameriky – Amišové. Amišové žijí prostým životem odděleni od civilizace a nevyužívají výdobytku moderního světa. Porovnejme si nyní tyto dvě skupiny…

Indiáni

Sociální vyloučení: ano

Vzdělání: nízké

Pracovití: ne

Soběstační: ne

Kriminalita: vysoká

Alkohol a drogy: ano

Amišové

Sociální vyloučení: ano

Vzdělání: nízké

Pracovití: ano

Soběstační: ano

Kriminalita: minimální

Alkohol a drogy: ne

Jak je možné, že jedna izolovaná skupina žije bezkonfliktně a jiná má neustále problémy? Jsou opravdu všechny rasy stejné? Je fakt, že kultura Indiánů byla bílým mužem prakticky rozmetána, takže úpadek se dá očekávat. Kde by dnes Indiáni byli, kdyby do jejich kultury nikdo nezasahoval? Ale vraťmě se zpátky k černochům. Ti byli do Ameriky násilně zavlečeni.  Jsou tedy na tom podobně. Když se však podíváme do Afriky, žijí tam v klidu a míru v prosperující společnosti? Ne. Naopak Austrálie, která byla plná nejtěžších zločinců, dnes prosperuje. Taktéž černošské země v době, kdy byly pod nadvládou kolonizátorů, fungovaly lépe. To o ničem dobrém pro tuto americkou menšinu nesvědčí. V čem je ten zásadní rozdíl? Máme různé druhy společností, žijících jiným způsobem, jedni jsou šťastni a druzí frustrovaní. Mají společnosti s patologickými jevy něco společného a pokud ano, co to je?  Jakto, že Amišové žijí spokojeně, když jsou odloučeni od společnosti, nemají k dispozici ani elektřinu a nejsou bohatí? Jakto, že mongolský pastevec vás nepřepadne s kudlou v ruce a neobere vás o vše, co máte? Jakto, že v oblastech s nejúrodnější půdou v Africe trpí lidé hladem? Trpěli by ve stejné oblasti hladem Švédové? Podle všeho to vypadá, že životní podmínky nejsou zcela rozhodující a platí jednoduché pravidlo. Špatně je na tom ta společnost, která není schopná samostatného života. Ať jsou to černoši v Africe, ať jsou to černoši v Americe, ať jsou Romové v Evropě a ať jsou to dnes Indiáni v Americe. Jakkoli nekorektně to zní, všechny tyto skupiny si bez cizí pomoci ani neprdnou. To je prostě holý fakt. A je to taky ten důvod, proč se nikdy nehnou z místa. Indiáni ale v minulosti ukázali, že jsou schopni vytvořit fungující společnost, proč jsou tedy na tom teď tak špatně?  Zde začal působit ten zmiňovaný společný znak všech nefunkčních společností. Indiáni začali být dotováni a to zcela rozložilo zbytky jejich společnosti. O všechny jmenované skupiny je postaráno a tím nejsou nuceny se změnit. Jakmile někdo dostane něco zadarmo, je ztracen. Věřím, že každý z těch, co vydrželi číst až do těchto řádků, zná ze svého okolí spousty příkladů. Stejný princip se nyní vyskytuje u Arabů. Arabové nejsou původně žádní primitivové. Pokud se podíváme daleko do historie, byli to velmi zdatní matematici. Jakmile objevili ropu (něco zadarmo), začal jejich rozkvět a zároveň úpadek. Nevynalézají nic, nevyrábějí nic. Jsou bohatí, ale jsou jen materiálně bohatí. Kdyby o svou ropu ze dne na dne přišli, dopadli by časem stejně jako Indiáni nebo černoši. A nenechte se zmýlit tím, že pro některé Emiráty tvoří příjem z ropy minimální část rozpočtu. Jsou to spojené nádoby a výpadek příjmů na jedné straně se projeví i na druhé. To ale není a dlouho nebude aktuální téma.

K čemu jsme ale došli? No v prvé řadě k vyvrácení mýtu, že v případě nespokojených menšin se jedná o problém sociální. Ano, důsledkem je také problém sociální, nikoliv však příčinou. Dotace, politická korektnost, pseudohumanismus, to všechno jsou velké překážky na cestě k nápravě, které je třeba odstranit. Pakliže k odstranění nedojde, nemůžeme očekávat žádné zlepšení. Multikulti propaganda evidentně žádné zlepšení nepřinesla. Cenzura žádné zlepšení nepřinesla. Sociální dávky žádné zlepšení nepřinesly. Černoši byli už dávno zrovnoprávněni před zákonem, což byl krok správným směrem, ovšem bylo by naivní očekávat, že se zlepší jejich chování. Taktéž by bylo nesmyslné očekávat, že kdyby v naší společnosti ze dne na den zmizely předsudky k Romům, začnou se Romové chovat lépe. K takovým představám neexistuje logické opodstatnění.

Závěr? Hra na pseudohumanisty nepřináší žádné výsledky. Nehrejme si na pseudohumanisty.

 

Autor: Peter Szendy | pondělí 1.12.2014 16:05 | karma článku: 27,54 | přečteno: 1141x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1030x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

VIDEA TÝDNE: Potvrzený trest pro Feriho, živořící děti a Kobajašiho veleskok

28. dubna 2024  18:50

Soud v Praze tento týden potvrdil exposlanci Dominiku Ferimu tříletý trest za znásilnění. Strážníci...

Prigožin se stal miláčkem ruských teenagerů, zaujal přesvědčením a vzdorem

28. dubna 2024  18:28

Deset měsíců poté, co vedl ozbrojenou vzpouru proti ruskému armádnímu velení, a osm měsíců poté, co...

Necítí bolest a nekomunikuje. Matyas trpí vzácným syndromem, rodina shání pomoc

28. dubna 2024  18:24

Zpomalený vývoj, neschopnost ovládat tělo, záchvaty vzteku či snížený práh bolesti. Tak vypadá...

Trump si před Bidenem udržuje náskok, ukazuje předvolební průzkum

28. dubna 2024  18:11

Bývalý republikánský prezident Spojených států Donald Trump, který se opět uchází o křeslo v Bílém...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik