Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islám – ještě větší blbost, než jsme doufali

Přestože jsem ateista, mám takový zvláštní pocit, když se ocitnu v nějakém chrámu. Je to takový druh respektu a vlastně ani nevím, proč ho mám. Snad to ani tak nesouvisí s náboženstvím, ale s tou stavbou jakožto historickým a mnohdy i uměleckým dílem. A to bez rozdílu jestli se jedná o dóm v Kolíně nad Rýnem nebo  třeba Angkor Wat. Vážím si práce těch architektů i  umělců, kteří vytvořili různé artefakty s vírou související. Zároveň ale neměním nic na názorech, které jsem popsal v předposledním článku.  Pokud se z víry v Boha stane fanatismus, jedná se o psychózu a je na místě psychiatrická léčba.

Protože je Islám poslední dobou aktuální téma, rozhodl jsem se o něm dozvědět víc. A řeknu vám, že čím více toho poznávám, tím méně respektu k tomuto náboženství mám. Vlastně jediné, co si Islám zaslouží, je odsouzení. V tomto článku pominu to, zda je Islám dobrý nebo zlý, zda je či není diskriminační apod. Ale pojďme si říct něco o jeho vzniku, který je tak absurdní, jak jen může být.

Byl jednou jeden pán a ten nebyl ničím zvláštní. Nepřevyšoval své okolí inteligencí ani tvůrčí činností a už vůbec nekonal žádné zázraky. Nechodil po vodě, neuzdravoval nemocné, prostě nic. Do svých 40 let žil normální život. Pak jednoho dne zašel do jeskyně a tam se mu zjevil archanděl Gabriel, který mu nadiktoval pravidla, jak má lidstvo žít - korán. Čili jestli jste viděli film Dědictví…tak něco podobného.   A to je vše.  Takto vznikl Islám. Asi správně tušíte, že ten chlápek z jeskyně byl prorok Mohamed. Takže vlastně na základě tvrzení jediného řadového občana bez jediného sebemenšího důkazu či alespoň svědka vzniklo rozsáhlé náboženství, které navíc vylučuje to, aby vůbec někdo zpochybnil slova Mohameda. Zkusme si tu situaci přenést do dnešní doby. Pokud je vám méně než 40 a nic jste zatím nedokázali - nezoufejte, ještě pořád se z vás může stát prorok. Prostě zajdete na nějaké opuštěné místo, vrátíte se a budete lidem tvrdit, že jste měli kontakt s Bohem. A aby toho nebylo málo, tak zakážete všem, aby o vašem tvrzení vůbec pochybovali. Je jedno, jestli jste si celou relaci s Bohem vymysleli anebo byli pod vlivem alkoholu či drog a sami věříte tomu, co jste viděli (tak mě napadá, že už asi vím, proč Islám zakazuje alkohol…Mohamed měl totiž zřejmě obavy, že byste mohli zažít to co on a bude tak mít novou konkurenci). No a pokud vám někdo nebude věřit, tak ho zabte.

Takže rekapitulace:  obyčejný chlap - 40 let nic, pak najednou vidění, beze svědků bez důkazů a jakákoliv pochybnost se nepřipouští a máme tu světové náboženství se striktními pravidly. Teda dámy a pánové, tohle je regulérní blud. Jestli jste tomuhle chlápkovi skočili někdo na špek, tak sbalte kartáček, pastu a troje náhradní trenky a běžte na psychinu, protože tohle na ambulantní řešení nebude.  Fakt pochopím, když někdo zažije něco, co se mu v ten moment jeví jako nadpřirozené a třeba i do konce života si to nedovede vysvětlit a tento zážitek změní jeho pohled na svět. Ale uvěřit nějakému chlápkovi, že něco takového viděl, a pak tomu bludu přizpůsobit svůj život, to opravdu není normální. Muslimové…sorry, že to říkám takhle natvrdo, ale VY JSTE FAKT BLÁZNI. A je jedno, jestli jste umírnění, radikální nebo „nevímjací!”. Je jedno, jestli jste dva nebo vás jsou miliardy. Prostě fakt jste blázni, protože tohle NENÍ normální a měli byste se sebou něco dělat. Beze srandy…

P.S.: Pokud se mezi Vámi čtenáři nachází nějaký znalec Islámu a něco z toho, co jsem napsal, není pravda, ať mi tedy vysvětlí, jak to všechno bylo. Že by celé tohle náboženství vzniko až takhle strašně hloupě, tomu se mi samotnému nějak nechce věřit.

Autor: Peter Szendy | čtvrtek 19.2.2015 19:31 | karma článku: 33,18 | přečteno: 1720x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1030x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

U Votic se srazila tři auta, ženu záchranáři letecky transportovali do Prahy

28. dubna 2024  15:57,  aktualizováno  16:33

U Votic na Benešovsku došlo k dopravní nehodě, havarovala zde tři osobní vozidla. Podle policie měl...

V Rakousku zemřel český turista, měl nehodu při jízdě na kajaku

28. dubna 2024  14:15,  aktualizováno  16:27

Při sobotní nehodě na kajaku nedaleko rakouské obce Scheffau zemřel 36letý Čech, uvedla rakouská...

Čína dokončuje „neviditelný“ bombardér. Máme lepší, řekl Pentagon

28. dubna 2024  16:26

Číňané oznámili představení svého „neviditelného“ (stealth) bombardéru H-20. Pentagon to ale moc...

Trpí bolestmi, rok čekají na operaci zápěstí. V Česku dlouho chyběly umělé klouby

28. dubna 2024  16:25

V Česku dlouho chyběly umělé klouby do zápěstí. Pracovišť, která je dříve měnila, bylo v zemi jen...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik