Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Všichni voliči Tomia Okamury jsou rasisti a xenofobové!

Alespoň to tvrdí pseudohumanista Zdeněk Ryšavý ve svém článku. Přesněji řečeno takto označuje 7% voličů, kteří volili Úsvit. Tedy všechny jeho voliče. Je dost dobře možné, že většina voličů Úsvitu takoví opravdu jsou. Některé voliče Okamura jistě nalákal na protiromské či protiislámské řeči, o tom není pochyb. Jenže kromě toho hovořil Okamura o spoustě jiných témat, například o korupci. Nejde o to, zda jeho sliby byly myšleny upřímně, je jasné, že část jeho voličů slyšela právě na tyto sliby a třeba s jeho výroky na adresu menšin ani nesouhlasí (taková Samková Okamuru také jednu dobu podporovala). Podle Ryšavého jsou ale všichni rasisti. Mně osobně by jeho výrok až tolik nevadil, kdyby jeho autorem nebyl člověk, který bojuje za to, aby se lidé neházeli do jednoho pytle. Článek pana Ryšavého ukazuje pokrytectví, kterým jsou pseudohumanisté doslova nasáklí, v plné nahotě. Jaký je rozdíl, když řeknu “Romové jsou nepřízpůsobiví , hluční  a kradou” a “voliči Úsvitu jsou xenofobové a rasisti”?

Pan Ryšavý ve svém článku neopomene zkritizovat i představitele jiných stran. A věřte, že k tomu, abyste byli označeni jako persona non grata stačí opravdu velmi málo. Třeba paní Radka Maxová prohlásila, že “Romská komunita by se měla sama nad sebou zamyslet, proč má pověst, jakou má”. To úplně stačí. Už teď je tato paní v očích pseudohumanistů odepsaná a to řekla pouze velmi mírně pravdu. Následný komentář pana Ryšavého je úplně zcestný a dělá, že nepochopil, co tím paní chtěla říct. Jeho kolega pan Kostlán používá úplně stejnou rétoriku s použitím kolektivního vědomí, akorát nemluví o romské komunitě, ale o majoritě. To ale panu Ryšavému nevadí, jak by mohlo…

Na stejném serveru jsem narazil na odkaz na článek pana Martina Vrby. Začíná slovy “když vidíme, co všechno musí Romové v Česku zažívat, je vlastně s podivem , jak jsou klidní a spořádaní”.  Je vidět, že určitý typ humoru pseudohumanistům nechybí. Dalším talentovaným humoristou je pan Zbyněk Andrš (http://www.romea.cz/cz/zpravodajstvi/odjinud/zbynek-andrs-cim-lepe-se-bude-darit-romum-tim-lepe-se-bude-darit-cele-spolecnosti), kterému je položena otázka, zda byl přístup Čechů k Romům vždy negativní. Ten odpovídá, že ano, nicméně jako výchozí bod si vybral minulé století. O tom, co tomu předcházelo a jak se Češi chovali původně ani slovo. Zde je citace z Ottova naučného slovníku:

R. 1416 přišel do Čech okázale předvoj (300 duší) [Cikáni]-nů malebně vystrojených, mužové koňmo, potloukal se po zemi a uměl si lid nakloňovati lživým vypravováním, že nepřátelé křesťanstva je vyhnali a že u Čechů hledají útočiště; proto byli vlídně přijati. Za dob husitských nepokojů rozšiřovali se po Čechách valně a volně, a snášelivost česká lákala ještě větší houfy do Čech, kteří zabrali jižní lesnaté krajiny a i v Praze pokojně bydleli ve 2. pol. XV. stol. Za dob pronásledování [Cikáni]-nů v záp. Evropě nalezli útulku v Čechách, ač toho nebyli hodni, neboť spolčovali se s Turky, služby vyzvědačské a paličské jim konajíce, zvláště v l. 1536-4t.

Sakra, zlí Gádžové měli Romům (tehdy cikánům) za zlé, že donášeli nepříteli a zapalovali jim domy.  To jsou teda…styďme se! Na otázku, v čem dělají chybu samotní Romové (tuto otázku je dobré klást pseudohumanistům často, dokáží vykouzlit velmi zajímavé konstrukce), začal pan Andrš popisovat, že drtivá většina Romů, kteří přišli do Čech a na Moravu za lepším životem než měli na Slovensku, vyvinula velké úsilí, aby se zařadila a splynula s okolím. Toto velké úsilí Andrš nicméně nijak nespecifikuje (což je tedy opravdu škoda, jistě bychom se dozvěděli věci, které by ani samotné Romy nenapadly). Dále se konečně dostane k tomu, že chybou je, že Romové nekladou důraz na vzdělání, což následně omluví tím, že to má své logické příčiny, které spočívají v tom, že český vzdělávací systém neumí pracovat s dětmi pocházejících z jiných kultur a mluvících jiným jazykem. Takže zase holt naše vina. Co na tom, že žádné jiné etnikum v ČR si na toto nijak nestěžuje. Všude jinde žijí Romové mnohem lépe, až na to, že například tento článek tvrdí pravý opak http://zpravy.idnes.cz/cesti-romove-jsou-na-tom-lepe-nez-jejich-pribuzni-ve-francii-ci-italii-12t-/zahranicni.aspx?c=A120523_183239_zahranicni_aha

Takže na koho to pane Andrš hodíme teď?!

Autor: Peter Szendy | sobota 28.3.2015 12:01 | karma článku: 25,17 | přečteno: 691x
  • Další články autora

Peter Szendy

Řešení migrační krize je vlastně vcelku snadné

Byla jednou jedna krásná země, tropický ráj. Se vším co k tomu patří. Palmovými lesy, plážovými restauracemi s mořskými plody a koktejly, davy turistů a pobíhajícími opicemi - makaky.

16.7.2019 v 10:30 | Karma: 35,15 | Přečteno: 1568x | Diskuse| Společnost

Peter Szendy

Obrovský pavouk!

Je teplá letní noc a v hospodě zůstávají jen poslední zbytky věrných. I Bedřich už je na odchodu, což je dobře, protože to vypadá, že by při delším pobytu některou z místností jistě ozdobil zvratky.

10.2.2018 v 11:11 | Karma: 13,18 | Přečteno: 498x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

Nejsou všichni vlci stejní

Tak zase jednu o vlkovi...ale teď už je to jiný vlk než posledně. Ne, že by to nemohl být ten stejný, ale...to by bylo příliš smůly na jedno tvora, tak mu dáme pokoj.

14.10.2017 v 18:35 | Karma: 16,10 | Přečteno: 519x | Diskuse| Ostatní

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část druhá

Tak včera jsem zaplácl celý článek jen definicí pseudohumanismu, dnes můžu konečně pokračovat vlastním článkem...

23.9.2017 v 14:30 | Karma: 37,02 | Přečteno: 1117x | Společnost

Peter Szendy

7 pilířů pseudohumanismu - část první

Ano..7 pilířů pseudohumanismu – takto se měl článek jmenovat a o nich měl článek pojednávat...(ještě mám zadat alespoň 6 znaků, abych splnil podmínky perexu, ale méně, než kolik jich má následující věta, no to je skvělé)

22.9.2017 v 19:20 | Karma: 33,88 | Přečteno: 1029x | Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Obětem sexuálního násilí je třeba věřit, řekla u soudu s Cimickým Vrbová

23. dubna 2024  11:02,  aktualizováno  16:04

Je důležité, aby se na oběti sexuálního násilí nahlíželo jako na ty, kterým se má věřit, ne je...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. O pátrání informovala na svém webu v úterý...

Kolegu lídra kandidátky AfD zadrželi, dával Číně informace z europarlamentu

23. dubna 2024  8:38,  aktualizováno  15:45

Německá policie zadržela v noci v Drážďanech spolupracovníka Maximiliana Kraha, lídra kandidátky...

Nevěřte lžím a pomluvám, obhajuje Babiš neúčast na jednání o důchodech

23. dubna 2024  14:49,  aktualizováno  15:43

Poslanec a šéf ANO Andrej Babiš na svém účtu na sociální síti X zveřejnil video, ve kterém...

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč

  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik