Jsem špatný člověk

10. 09. 2016 18:42:00
Naletěl jsem populistům... Hnusným xenofobním populistům, kteří hlásají lži o Islámu. Zbaštil jsem jim to i s navijákem a dál šířil jejich slova, čímž jsem se stal špatným člověkem – xenofobem.

Není řeč o Martinu Konvičkovi, Tomiu Okamurovi ani Miloši Zemanovi. Byla to úplně jiná trojice – Zakaría Botros, Brigitte Gabriel a Salman Hasan (pokud jstežádný projev těchto lidí neviděli, prosím, nepřispívejte do diskuze).

Co je to za lidi? Zakaría Botros je egyptský kněz od roku 1992 žijící v Austrálii. Má akademický titul z historie a islamistiky. Islámský stát na něj vypsal odměnu 60 milionů dolarů. Brigitte Gabriel je libanonská rodačka žijící v USA, novinářka a protimuslimská aktivistka. A Salman Hasan je Iráčan, bývalý muslim, který konvertoval ke křesťanství a tudiž spáchal smrtelný hřích.

No a co mě na nich zaujalo? V prvé řadě je třeba říct, že to nejsou lidé, kteří by muslima neviděli ani z rychlíku. Naopak. Tito lidé mají s muslimy bohaté zkušenosti. Každý z nich prožil dlouhou část svého života ve své rodné, dnes již muslimské, zemi. A přestože jsou každý z jiné země, popis toho, co prožili, je doslova identický. Jejich popis má následující shodné atributy:

  1. muslimové v malém počtu jsou relativně bezproblémoví

  2. zmiňované země byly vstřícné k imigrantům, poskytly jim vzdělání, práci, sociální zázemí

  3. muslimové využívají stávající práva a nacházejí zastání u místních obyvatel, trestné činy muslimů jsou prezentovány jako činy psychicky nemocných lidí (řeč je stále o Egyptě, Iráku a Libanonu, i když vám to asi připadá „povědomé“)

  4. počty muslimů v jednotlivých zemích prudce stoupají – nikdy nenastává opačný trend, že by se z muslimské země stala nemuslimská (případy, které v historii nastaly, byly vyvolány silou – vyhnání muslimů)

  5. s přibývajícím počtem muslimů přibývá násilí

  6. lidé, kteří muslimy v počátečních fázích bránili, jsou v očích muslimů na stejné úrovni jako ostatní nemuslimové a stejně je s nimi zacházeno

  7. muslimové všech společenských vrstev a původu se spojují, fakt, zda jste či nejste muslim, se stává klíčovým, ostatní vlastnosti jsou podružné

  8. právo se upravuje podle Islámu

  9. dochází k ekonomickému úpadku, neboť náboženství je povýšeno nad ekonomickou stránku, náboženské vzdělání je nadřazeno vědeckému (muslimské země kromě přírodního bohatství téměř nic neprodukují)

  10. dřívější menšina se stává většinou a naopak

  11. původní obyvatelé jsou utlačováni

  12. nemuslimové jsou vyháněni a vražděni

Všichni muslimové nejsou stejní – to je věta, kterou slýchávám a čtu snad všude. Jistě. Ani v Libanonu nejsou všichni muslimové stejní, ani v Iráku nejsou všichni muslimové stejní, ani v Egyptě nejsou všichni muslimové stejní a nikde na světě nejsou všíchni muslimové stejní...a co? K čemu mi to je, že nejsou všichni muslimové stejní? Zmiňovaní lidé popisují situaci, jaká v těchto zemích nastala...a ano, ona nastala i přes to, že nejsou všichni muslimové stejní! A kdo mi zaručí, že v Evropě to bude jinak? A proč by to jinak mělo být? Vždyť my se chováme úplně stejně hloupě a submisivně jako hloupě a submisivně se chovali tam... My to zvládnem! Ale kdo to tvrdí a na základě čeho to tvrdí? Nějaká ženská, která do 20 let natáhne bačkory? Tomu mám věřit? A jak to chce dokázat?! A co když nemá pravdu? Raději budu špatným člověkem, který naletěl populistům, než být hlupákem, který opakuje chyby druhých, zvláště, když vidí, že ti druzí za ně již zaplatili. Nemám sebemenší důvod si myslet, že při nárustu počtu muslimů v Evropě nebude následovat stejný scénář jako všude jinde, kde k němu (nárustu počtu muslimů) došlo. Pokud stojíte na opačné straně barikády – na straně příjímačů a sluníčkářů, vysvětlete mi to. Proč právě v Evropě by neměl nastat stejný scénář, který nastal všude jinde, kde se počty muslimů světšovaly. Máme nějaký precedent? Ale my to nenecháme zajít tak daleko, že?.....

Autor: Peter Szendy | sobota 10.9.2016 18:42 | karma článku: 41.28 | přečteno: 2043x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 21.86 | Přečteno: 320 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 24 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.12 | Přečteno: 287 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.76 | Přečteno: 504 | Diskuse
Počet článků 66 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1540
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...