Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Pěkné. Ještě bych doplnil rozvahu, proč věřící ateisty v historii vždy poráželi, neboli co náboženství obecně svým stoupencům přinášejí: Je to právě ta pospolitost. Věřící pomůže jinému věřícímu jen proto, že je věřící ve stejnou lež. Žádný další impuls k tomu nepotřebuje. Ateista se s nikým nespojí jen proto, že ten druhý je taky ateista. Potřebuje k přátelství či nepřátelství nějakou zkušenost. Proto bude vždy pozadu a poražen.

0 0
možnosti
SF

Napsal jste to výstižně, souhlasím. A ještě jste mě pobavil těmi chlupatými hady :-)

 Přesně tak to je. R^

0 0
možnosti
JH

náboženství není žádná psychická porucha. Od dávnověku , středověku křesťané, muslimové ( a další jiná náboženství) měli v  Bibli, Koránu jakýsi návod, jak žít. Křesťanství vývojem v západních zemích  bylo nahrazeno státním zřízením, které zaručuje občanům všechna současná práva dle zákonů, zatímco Arabové ve vývoji ustrnuli a nejsou schopni žít v západních zemích. To je vše

0 0
možnosti
OP

Tato doba je pro islám i náboženství jako takové, zlomová. Jsem si jistá, že se lidé z náboženského područí vymaní, cena za zápas je však již dnes vysoká. Za článek velká karma

2 1
možnosti
Foto

Moc hezky napsané, díky a velká karma R^

2 1
možnosti
MK

Tak jako si neumíme představit nekonečno, přestože jsme ho definovali, stejně tak si neumíme přestavit tu hlubší organizaci vesmíru, ač paradoxně vznik toho a jiného přisuzujeme velkému chaosu. Přiblížení zatím nepoznaných vesmírných zákonů se v náboženství děje přes existenci Boha. Přidáme-li však širokou paletu lidských vlastností, zjišťujeme i dle historie, že každé náboženství bylo zneužito k získání moci a hmotných statků.

Většina náboženství usiluje o zlepšení kladných hodnot lidské osobnosti; v islámu to najdeme v podobě velkého džihádu. Ale nikde nenajde tolik návodů k násilí a nikde nenajde zpodobnění nejvyššího jako vrtošivou veličinu, která svádí ze správné cesty a škodolibě oznamuje zprávu radostnou - tedy ohně pekelné. V tom je islám jiný a pro evropské prostředí nepřijatelný.

5 0
možnosti
Foto

Jako levicovému etatistovi vám správně koncipované násilí, které umožňuje prosadit vaše myšlenky,  přece nevadí?

0 1
možnosti
Foto

K67a13r29e36l 84R89a84d84a

31. 1. 2015 15:03

Jelikož jsem také křesťanský bludař, tak souhlasím jen na 99% ale i tak R^R^

3 0
možnosti
KM

Máte, pane Szendy štěstí, že jsem váš blog našla, opravdu neslídím 24 hodin denně kdo kde píše a zda mi nepokládá otázku ... nicméně, abych odpověděla na to, co mne fascinuje na přílivu muslimů do Evropy: Nic. Mne nefascinují ani muslimové, ani příliv, ani Evropa. Fascinuje mne západ slunce nad mým městem, fascinuje mne poušť a původní kultury, fascinují mne třeba Lorové - víte, kdo to jsou Lorové? 

A z těch nám společných témat mne třeba fascinuje, že ateisty tolik fascinuje islám. :-)

1 6
možnosti
MK

Vás fascinuje jenom provokace; a z trvalých nesmyslů, kterými se tady presentujete je zřejmé, že je to již patologický jev.

9 0
možnosti
Foto

Tolerovat či netolerovat nějakou skupinu lidí?     Předně by bylo fajn začít netolerovat žádné jednání kohokoliv, který páchá trestné činy.  Trestným činem rozumíme fyzický útok proti člověku nebo jeho majetku či vyhrožováním takovým útokem.   V tomto ohledu bychom měli být konzistentní a netolerovat toto zločinné jednání ať už se ho dopouští jednotlivci, nebo skupina osob, které spojuje nějaká ideologie, nebo náboženská víra.

5 0
možnosti
KM

Je to divne. Muslimove jsou tisi a nenapadni jako mysky. Proc vubec nekoho zajimaji?

0 0
možnosti
Foto

Náboženství je psychická porucha. No to je hrůza dvě miliardy lidí žije v bludu. Proč nikdo nevysvětlí kosmonatů,  kteří byli v kosmu a věří v Boha, že  mají psychickou poruchu. Kolik špičkových vědců trpí psychickou poruchou tím, že věří v Boha. Vždyť i ten pan  Grygar zabývající se kosmem také trpí psychickou poruchou a asi ani o tom neví.;-D;-D

6 2
možnosti
KC

Ten hoch si plete pojmy s dojmy. V některých věcech s ním souhlasím (například úloha Desatera), ale celkově jen dokazuje, že úlohu náboženství vůbec nepochopil.

1 1
možnosti
  • Počet článků 66
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1540x
Mým cílem je život zvládnout poctivou cestou, i když to bude složitější a nedostanu se tam, kde bych mohl být, kdybych šel přes "mrtvoly". Jsem realista, snažím se být spravedlivý a jsem bojovník za povinnosti Romů. JE SUIS ATHÉE!

Seznam rubrik